Klíma karbantartás és fertőtlenítés

Vállaljuk lakossági, irodai klímák időszakos karbantartását, tisztítását fertőtlenítését.

Miért fontos a karbantartás?

A klíma kül- és beltéri egységében egyaránt található hőcserélő. A hőcserélők elkoszolódása csökkenti a hűtési teljesítményt és növekszik a gép energiafelhasználása. Szélsőséges esetben a tisztítás elmulasztása a klíma hibáját, leállását okozhatja. Ez fokozottan igaz forgalmas, poros utak mellett, nyárfa-fűzfa erdő, park környezetében.

Az elektromos csatlakozások a hőmérséklet ingadozása, a gép üzemszerű rezonanciája miatt fellazulhatnak, ami ugyancsak a klíma meghibásodását, a kompresszor leégését okozhatja.

Miért fontos a klíma fertőtlenítés?

A beltéri egységben található egy finom szövésű keretes szűrő. Ez megszűri a áramoltatott levegőben található port. Erre addig alkalmas, míg ki nem alakul rajta egy réteg a rátapadt koszból.

A klíma hőcserélőjén pára, kondenzátum keletkezik. Ez a párás, vizes környezet ideális a penész, illetve gomba kialakulásához, legrosszabb esetben akár a legionella baktériumok elszaporodásához is. A penészes, gombás párologtatón átáramló levegő a hűtött helyiségbe jut. Ez a rossz levegő az okozója sok esetben az allergiás tüneteknek, torokkaparásnak, köhögésnek.

A beltéri egységben található ventilátor felületén szemmel látható a porból és szöszökből vizessár, penész, gomba.

Tehát a levegő, amit a lakásunkban belélegzünk keresztül megy a porosszűrőn, a gombás baktériummal teli hőcserélőn, a sáros ventilátor által bejut hozzánk, és belélegezzük.

Ezt akadályozza meg az általunk kínált klíma fertőtlenítés.

Nem utolsósorban a gyártó ezeket a karbantartásokat előírja a garancia feltételeként, évenként minimum 1 alkalommal. De egyes klíma gyártó cégek -főleg ha fűtésre is használjuk készülékünket- szezononkénti karbantartást írnak elő.